Bönbröd Focaccia med oliver och soltorkade tomater
Idag bakade jag bönbröd Focaccia efter grundreceptet och som jag petade ner skivade oliver och hackade soltorkade tomater i och sen penslade med ett vispat ägg.
Det blev supergott! 😋
Bönbröd Focaccia
1 paket stora vita bönor
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk äppelcidervinäger
3 ägg
Mixa med stavmixer, låt stå en stund och svälla och klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 200° ca 20-25 minuter, beroende på hur stort/stora bröd du gör.
Brödet kan man frysa, rosta och krydda på olika sätt.
För dig som är viktväktare innehåller grundreceptet 1 SP och sen får du lägga till för ev smaksättning som kostar SP.
Läs mer: Baka ett gott bönbröd
Angående smaksättningar så har jag bland annat hämtat inspiration på Basilicablogg