Ingefärsshot på nytt sätt
Ingefärsshot på nytt sätt
Jag gillar ju ingefärsshot och brukar ofta ha en flaska i kylen under höst och vinter. Häromdagen såg jag ett recept på Ingefärsshot (hos träning 40+) där man inte skulle koka upp ingefäran och vattnet utan tillreda det kallt, som rawfood.
Nu har jag provat och det smakar som vanligt. Starkt och friskt! Ett bra tillskott under förkylningstider tänker jag!
Jag gjorde nästan som Lena men hade lite mer citron i och hade inte så mycket ingefära hemma men nästa gång gör jag dubbelsats.
200 gram ingefära
1,5 citroner
0,25 dl honung (eller efter smak)
0,5 l vatten
Tvätta och putsa ingefäran, ta bort fula delar. Skär i mindre bitar och kör i mixer (jag använde en handstavsmixer med skål till).
Tillsätt vattnet och låt stå en timme där du mixar runt det ett par gånger under tiden.
Häll av i finmaskig sil eller använd en handduk. Tillsätt citronsaft och honung och rör tills den löst upp sig.
Slå upp i en fin flaska och förvara i kylen
Hade behövt ingefära hemma idag. Har känningar i halsen… 😮
Blev nyponte med honung istället.
Krya på dig! ♥